Stanivuković: U toku izgradnja tartan trim staze u parku “Mladen Stojanović”

GS
Stanivuković: U toku izgradnja tartan trim staze u parku “Mladen Stojanović”

U toku je izgradnja tartan trim staze u parku “Mladen Stojanović”, rekao je Draško stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Kako je naveo na Tviteru, staza predstavlja najsavremeniju podlogu za trčanje koju mogu koristiti kako rekreativci, tako i profesionalni sportisti.

“Vrši se i rekonstrukcija trotoara od parka ‘Mladen Stojanović’ do Arhiva RS u dužini od 1jednog kilometra”, dodao je Stanivuković.

Osim nove trim staze na ovoj lokaciji  Banjaluka dobija do sada najveće i najmodernije dizajnirano dječje igralište površine oko 1.500 metara kvadratnih, podsjećaju iz Gradske uprave.

Nakon uređenja park “Mladen Stojanović”, u koji, kako navode, nije ulgano decenijama, će, uz obnovljene tartan trim staze, dobiti i brojne nove sadržaje, i to šetališta, savremenu teretanu na otvorenom, ali i novu aveniju koja će povezivati Ulicu Olimpijskih pobjednika i istočni tranzit, sportsku dvoranu sa 5.000 sjedećih mjesta prilagođenu svim sportovima.

Park će biti obogaćen dodatnim zelenilom koji će donijeti novi šarm našem najvećem parku, a ovaj cijeli projekat donijeće potpuno novi izgled i sadržaj našem gradu, prenosi banjaluka.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana