Stanivuković: Granice za nas samo linije u atlasu

Tanjug
Foto: Zvanična Fejzbuk stranica Draška Stanivukovića

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ištičući da su veze Srbije i Republike Srpske neraskidive i nikad snažnije.

"U danima kada slavimo jedinstvo srpskog naroda, slobodu i nacionalnu zastavu, možemo biti ponosni na veze koje Republika Srpska i Srbija imaju, koje su neraskidive i čini se nikad snažnije", naveo je Stanivuković u čestitci.

Granice, kaže, za nas predstavljaju samo linije u atlasu, a ono što duboko povezuje naš narod sa obe strane Drine jeste bogata tradicija, vera, jezik, pismo, ali i herojska istorija na koju možemo biti ponosni.

"Danas želim svim Srbima da čestitam ovaj za nas važan dan, pogotovo našem narodu u rasijanju. Zajedno treba da pošaljemo poruku jedinstva i ne smijemo dozvoliti da nas neki dijele na male i velike Srbe, na one koji su ostali i one koji su otišli u svijet ''trbuhom za kruhom''", poručio je Stanivuković.

Stanivuković je dodao da duboko vjeruje da će doći vremena kada će oni koji prave duboke podjele između našeg naroda otići u prošlost.

"Republika Srpska i Srbija su jedno, danas, sutra i zauvijek. Srećan nam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave", poručio je Stanivuković.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana