Spuštena zavjesa na najstariju gradsku manifestaciju: Prva trka žena u dajak čamcima kruna “Ljeta”

Aleksandra Todorović
Spuštena zavjesa na najstariju gradsku manifestaciju: Prva trka žena u dajak čamcima kruna “Ljeta”

BANjALUKA - Prvom trkom dama u dajak čamcima spuštena je zavjesa i udaren pečat na ovogodišnje “Ljeto na Vrbasu”. Defileom jednog od gradskih simbola završena je najstarija gradska manifestacija.

Ime prve pobjednice Sonje Vidović ostaće zapisano u anale ove svetkovine. Drugo mjesto u trci dama dajak čamcima osvojila je Iskra Potočnik, a treće Ivona Potočnik. Medalje je pobjednicama uručila legendarna košarkašica Slađana Golić, čime je svečano završena najstarija gradska manifestacija.

- Ova godina je posebna jer smo prvi put organizovali takmičenje dajaka u ženskoj konkurenciji, gdje su dame stale rame uz rame sa muškarcima - kazala je za “Glas Srpske” portparol Turističke organizacije (TOBL) Branka Branković.

Nakon sportskog dijela tradicionalno je održan izbor najljepšeg dajak čamca, a ovu laskavu titulu ponijelo je plovilo “Princ”.

Iz TOBL-a su istakli da su izuzetno zadovoljni posjetom svim manifestacijama koje su organizovane tokom 14 dana trajanja “Ljeta na Vrbasu”.

- Brojni gosti i naši sugrađani mogli su da uživaju u zaista bogatom sportskom i kulturno-zabavnom programu. Ljudi su se uželjeli “Ljeta na Vrbasu” poslije jednogodišnje korona pauze. Zato je, po opštim ocjenama, posjeta bila veća nego ikad prije - kazala je Brankovićeva. 

Ljeto je tradicionalno započelo skokovima sa Gradskog mosta, gdje je Banjalučanin Đorđe Gajić izveo najljepšu “lastu” i oduševio žiri i mnogobrojne posjetioce.

Dodala je da su u okviru ove manifestacije posjetioci mogli kvalitetno provesti vrijeme u bioskopu pod otvorenim nebom.

- Uprkos nepredvidivim vremenskim uslovima, uspjeli smo organizovati bioskop na otvorenom u krugu tvrđave Kastel, gdje su sugrađani uživali u prikazivanju domaćeg filma “Jedini izlaz” - naglasila je Brankovićeva.

Posjećenost “Plesa pod zvijezdama” premašila je sva očekivanja.

- Gotovo dva sata neprestane zabave i plesa namamilo je i prolaznike koji nisu planirali da se pridruže i zaigraju - rekla je Brankovićeva.

Nepobjedivi Zamolo

Pobjednik ovogodišnje, kao i prethodne 24 trke dajak čamaca u kategoriji seniora je Andrej Zamolo. Iza njega su kroz cilj prošli drugoplasirani Đorđe Trninić, trećeplasirani Dragan Babić i preostalih 27 takmičara. 

- Nadam se da će do iduće godine biti sagrađeno prvo dajak pristanište, čime bismo privukli pregršt turista i dodatno promovisali simbol grada na Vrbasu - kazala je Brankovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana