Obustavljen izbor dobitnika aprilskih nagrada

A. S.
Obustavljen izbor dobitnika aprilskih nagrada

BANjALUKA - Imenovanje dobitnika aprilskih nagrada povodom Dana grada je zbog aktuelne epidemološke situacije trenutno obustavljeno, a Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja je dobila prijedloge građana na osnovu kojih će biti formirana konačna lista kandidata.

Predsjednik komisije Stanislav Palija kazao je da je ova komisija održala sastanak gdje je razmatrano 48 prijedloga koji su im stigli.

- Svi dalji koraci su obustavljeni i trenutno nije poznato kada će biti održana naredna sjednica na kojoj bi trebalo da formiramo konačnu listu i proslijedimo je Skupštini - kazao je Palija.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić je rekao da su se sa komisijom dogovorili da sve aktivnosti budu otkazane te da će, kada za to budu ostvareni uslovi, biti pristupljeno i ovom poslu.

- U ovom trenutku nije poznat termin održavanja naredne sjednice. U narednim danima ćemo razmatrati korake po pitanju obilježavanja Dana grada, kao i dodjele samih nagrada - kazao je Talić.

Tradicionalno, povodom 22. aprila, Dana grada, dodjeljuju se nagrade Ključ grada sa poveljom “Počasni građanin”, “Zlatni grb” i “Zlatna plaketa grada”, kao i nagrada za mlade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana