Nezaposlenima šansa za besplatne obuke

M. V.
Nezaposlenima šansa za besplatne obuke

BANjALUKA - Nezaposleni sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske - filijala Banjaluka imaju šansu da steknu znanje i kompetencije električara-elektroinstalatera, pomoćnog kuvara i stolara građevinske stolarije i tako lakše dođu do posla.

Naime, Gradska razvojna agencija (CIDEA) u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Banjaluka (LPZ BL), a u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje Faza II (LEP II)” koji se realizuje uz podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije rada, pozvala je nezaposlene da se prijave za učešće na projektu “Integracija nezaposlenih osoba na tržište rada uz pomoć LPZ Banjaluka”.

Sve obuke će biti izvođene po programima osposobljavanja Zavoda za obrazovanje odraslih RS, što uključuje teoretski i praktični dio i potpuno su besplatne. Svi kandidati će dobiti uvjerenje o stečenom zvanju izdato od strane obrazovne institucije koja je akreditovana za stručno osposobljavanje odraslih.

Obuke za 30 kandidata će biti organizovane od aprila 2023. do najkasnije jula 2023. godine u zavisnosti od intenziteta popunjavanja grupa.

Poziv je otvoren do 4. aprila, a prijave se mogu popuniti direktno na obrascu ili u prostorijama Gradske razvojne agencije Banjaluka na adresi Josifa Pančića 8 i Zavoda za zapošljavanje – filijala Banjaluka na adresi Save Mrkalja 14.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana