Nesvakidašnji poklon savjetnika Nebojše Drinića: Članske karte za biblioteku mališanima na dar

G.S.
Nesvakidašnji poklon savjetnika Nebojše Drinića: Članske karte za biblioteku mališanima na dar

BANjALUKA - Savjetnik gradonačelnika Banjaluke i član Savjeta MZ Borik Nebojša Drinić obradovao je mališane iz svog naselja nesvakidašnjim poklonom, članskom kartom za Dječiju biblioteku.

Posjeta biblioteci protekla je u znaku druženja sa junacima iz literature za djecu.

- Želio sam da uz rješavanje komunalnih problema i uređenja naselja priredimo kulturne sadržaje za naše najmlađe i skrenem pažnju na Dječiju biblioteku u Boriku i važnost čitanja u vrijeme interneta, mobilnih telefona. Djeca su rado ušla u svijet mašte. Razgovorali smo sa Malim Princom, prisjetili smo se nestašluka Pipi Duge Čarape, avantura Petra Pana i Ježurka Ježića koji voli svoj dom... Bilo je tu zanimljivih zapažanja, pitanja, a najviše radosti i smijeha, rekao je Drinić.

O knjižnom fondu i bogatim sadržajima koje njeguje ova biblioteka sa najmlađim čitaocima razgovarala je bibliotekar Aleksandra Čvorović.

Ona je preporučila djeci knjige za čitanje i pozvala ih da se pridruže kreativnim radionicama u ovoj ustanovi kao i da posjete mali bioskop.

Mališani nisu krili radost i zadovoljstvo.

-Volim da čitam i obradovao me je poklon članska karta za biblioteku. Na raspustu ću dolaziti i češće po omiljene knjige, a dogovorila sam se sa drugarima da ćemo doći zajedno u biblioteku da pogledamo i dječiji film, istakla je Sofija Simić, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana