Elektrokrajina: Obavještenje za kupce električne energije

Agencije
Elektrokrajina: Obavještenje za kupce električne energije

ZP “Elektrokrajina” a.d. Banjaluka obavještava javnost da je, poštujući odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i Uprave “Elektroprivrede RS” u borbi protiv širenja korona virusne bolesti (kovid 19), usvojila mjere s ciljem smanjenja neposrednih kontakata sa kupcima električne energije.

U skladu sa tim, poslovi u vezi sa potrošnjom električne energije za mjesec mart biće izvršeni u redovnom periodu od 29.3. do 3.4.2020. godine.

Ovim putem pozivamo kupce da na kraju tekućeg mjeseca, odnosno u navedenom periodu, sami očitaju potrošnju i podatke o tome dostave putem besplatne info linije 0800 50 116 ili elektronskom poštom na adresu callcentar@elektrokrajina.com .

Za mjerna mjesta za koja ne budu dostavljeni podaci od strane krajnjeg kupca primjenjivaće se mehanizam izračunavanja potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano članom 81 stav (2) tačka a) Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom - prečišćen tekst (“Sl. glasnik Republike Srpske” broj 85/08, 79/10 i 67/12).

Konačna količina isporučene električne energije će biti utvrđena nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, a u skladu sa članom 81 stav (3) Opštih uslova, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana