Banjaluka: U pripremi rebalans gradskog budžeta

Srna
Banjaluka: U pripremi rebalans gradskog budžeta

BANjALUKA - Naredna sjednica banjalučkog parlamenta na kojoj će se naći rebalans budžeta biće održana krajem avgusta ili početkom septembra, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštinskog kolegijuma.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić objasnio je da su u opticaju bila dva termina za sljedeću sjednicu gradskog parlamenta, u zavisnosti od mogućnosti da se pripremi rebalans gradskog budžeta.

"S obzirom na to da nije realno da tokom ovog mjeseca pripremimo rebalans budžeta pošto je, zbog ekonomskih posljedica epidemije korona virusa, situacija sa finansijama i dalje neizvjesna, odlučili smo da sačekamo kraj avgusta kako bismo pripremili kvalitetan dokument i iznijeli ga pred Skupštinu grada", rekao je Radojičić novinarima.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Zoran Talić rekao je da Skupština grada Banjaluka ide na redovnu ljetnju pauzu.

Talić je rekao da bi Kolegijum trebalo da se sastane sredinom avgusta kako bi se utvrdile teme i dnevni red za 41. sjednicu, kao i tačan datum ove sjednice, čija će centralna tema svakako biti rebalans gradskog budžeta.

"U novembru nas očekuju lokalni izbori i mi ćemo nastojati da u zadatim rokovima ispštujemo plan rada skupštine u ovom mandatu", zaključio je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana