Banjaluka: U funkciji privremeni kružni tok kod "Lesnine"

A.S.
Banjaluka: U funkciji privremeni kružni tok kod "Lesnine"

BANjALUKA - U okviru izgradnje velike kružne raskrsnice u Banjaluci kod "Lesnine", počeo je da funkcioniše kružni saobraćaj, kao privremeno rješenje do završetka ovog projekta.

Privremeni kružni tok biće u funkciji sve dok u potpunosti ne bude završena kružna raskrsnica, ističu u preduzeću "Niskogradnja" koje izvodi radove.

Na ovoj lokaciji trenutno se radi na izmještanju podzemnih elektro i vodovodnih instalacija, a iz "Niskogradnje" apeluju na vozače da imaju strpljenja i da voze u skladu sa privremenom saobraćajnom signalizacijom, jer se na terenu nalazi veći broj mašina i radnika.

Ovo je jedanesta kružna raskrsnica koja se gradi u zadnje tri godine, a realizuje se u saradnji Grada i Puteva RS. Vrijednost investicije je oko 1,3 miliona KM.

Uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u ulici Ivana Gorana Kovačića biće proširena na četiri trake, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u Obilićevu pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod "Centruma".

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana