Banjaluka: Izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u centru grada

GS
Banjaluka: Izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u centru grada

BANjALUKA - U Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjaluci sutra će biti potpuno obustavljen saobraćaj zbog obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u organizaciji Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da će saobraćaj biti obustavljen od 10.30 do 12.10 časova na dijelu od raskrsnice sa Alejom Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, linije javnog prevoza putnika koje saobraćaju ovim ulicama biće preusmjerene na alternativne trase, navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Banjaluka pozivaju vozače da u ovom periodu koriste alternativne pravce kako ne bi došlo do gužvi, dužih zadržavanja ili zastoja u saobraćaju.

Dan pobjede nad fašizmom obilježava se 9. maja u znak sjećanja na taj dan 1945. godine, kada je stupila na snagu bezuslovna kapitulacija nacističke Njemačke, čime je u Evropi završen Drugi svjetski rat, koji je u istoriji čovječanstva bio najmasovniji, a po broju ljudskih žrtava najstravičniji sukob u kojem je poginulo oko 60 miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana