Banjalučki odbornici 3. februara o izboru zamjenika gradonačelnika i članovima komisija i odbora

Aleksandar Stojanović
Banjalučki odbornici 3. februara o izboru zamjenika gradonačelnika i članovima komisija i odbora

BANjALUKA - Naredna sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana 3. februara, a na dnevnom redu su prijedlozi rješenja o imenovanju članova Komisije za izbor i imenovanja i drugih komisija i odbora važnih za dalje funkcionisanje grada, kao i prijedlog za izbor zamjenika gradonačelnika.

Sjednica će zbog aktuelne epidemiološke situacije biti održana u Banskom dvoru, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić kaže da će odbornici na narednoj sjednici izabrati članove skupštinskih tijela koja su važna za bolje i efikasnije funkcionisanje grada.

- Njihov izbor važan je za donošenje svih drugih odluka. Već poslije ove, imaćemo novu sjednicu na kojoj bi se trebao naći nacrt budžeta, ali i drugi važni dokumenti - rekao je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da ima ime, odnosno prijedlog za svog zamjenika, ali nije želio da ga otkriva.

- Na sjednici kolegijuma smo imali male nesuglasice u vezi sa načinom raspodjele predsjedničkih i potpredsjedničkih mandata u komisijama i odborima na osnovu proporcionalne zastupljenosti, a u skladu sa ostvarenim rezultatima na izborima. Ipak, usaglasili smo se da ćemo to međustranačkim razgovorima riješiti, vjerujem, po mjeri svih - istakao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana