Aplikacija "Građanska patrola": U decembru najviše prijavljivani kvarovi na javnoj rasvjeti

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Građani su u Banjaluci tokom decembra putem aplikacije "Građanska patrola" najviše prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti, saopšteno je danas iz banjalučke Gradske uprave.

Građani su prijavili da javna rasvjeta nije radila u ulicama Banović Strahinje, Blagoja Parovića, Braće Jugović, Marije Bursać, Vida Simurdžića, Kalemegdanskoj, Siniše Mijatovića, Despota Stefana, Starine Novaka, Vladimira Rolovića i u Bulevaru Stepe Stepanovića.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove navode da su, odmah po prijemu prijava, izdati nalozi za popravku kvarova.

Građani su u ulicama Braće Jugović i Krfskoj prijavili da su nepropisno postavljeni kontejneri na trotoaru, te je preduzeću "Čistoća" izdat nalog da kontejnere vrati na propisano mjesto.

U Ulici Marka Kraljevića prijavljeno je da je oštećena oprema na dječijem igralištu, pa je izvođaču radova koji održava ovakva igrališta naređeno da popravi oštećenja.

Građani su na više lokacija prijavili polomljene grane stabala koje su pale na trotoare nakon nevremena, a odmah po prijemu prijava izdati su nalozi, te granje uklonjeno sa javnih površina.

U Banjaluci je tokom prošle godine putem aplikacije "Građanska patrola", koja omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta fotografišu određeni problem i o tome obavijeste nadležnu gradsku službu, primljeno ukupno 3.228 prijava.

Najveći broj prijava tokom prošle godine odnosio se na nepropisno parkiranje, nepropisno odlaganje otpada, kvarove na javnoj rasvjeti, održavanje javnog zelenila, te sanaciju puteva.

Informatička aplikacija "Građanska patrola", putem koje građani mogu da prijave komunalne probleme, u funkciji je od 26. aprila 2018. godine, besplatna je i dostupna putem postojećih platformi "Play store" i "App store".

Korisnici "Građanske patrole" ovu aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke, a sve prijave su anonimne.

Svi zainteresovani građani povratnu informaciju za probleme koji su prijavili mogu dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima - Kancelarije za građane, na broj telefona 051/244-471 ili putem imejla ([email protected]).

Aplikacija "Građanska patrola" je domaći proizvod koji je gradu Banjaluka donirala banjalučka firma "Di-Vi-Si solušns" (DVC solutions).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana