Vojin Ćetković predsjednik žirija “Kestenburga”

Agencije
Vojin Ćetković predsjednik žirija “Kestenburga”

Banjaluka - U Beogradu je održan radni sastanak povodom organizovanja Međunarodnog festivala studentskih pozorišta “Kestenburg”. Novi predsjednik festivalskog žirija biće glumac Vojin Ćetković.

Vojin Ćetković rado je prihvatio poziv da predsjedava festivalskom žiriju i istovremeno je izrazio zadovoljstvo što će ponovo doći u Banjaluku.

- Uvek mi je bilo posebno zadovoljstvo da dođem, naročito u Banjaluku, a sad sam obišao neke krajeve u kojima nikad nisam bio. Bili smo u domovima kulture u kojima se godinama ništa nije dešavalo. Evo, otvorili smo i Dom kulture u Nevesinju koji nosi ime “Nebojša Glogovac”. Bilo je dirljivo, odigrali smo dve predstave - istakao je Ćetković.

“Kestenburg” postaje tradicionalni i, što je možda važnije, internacionalni festival studentskih pozorišta. Daske koje život znače biće mjesta na kojima će publika uživati, a mladi glumci razmjenjivati iskustva.

- “Kestenburg” 2019. godine ovaj put ima zaista veliku podršku javnih ličnosti iz čitavog svijeta. Tu, prije svega, mislim na one koji nam dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Južne Koreje, pa i iz Evropske unije - rekao je Aleksandar Pejaković, direktor festivala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana