"Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" otvorila teatarsku smotru u Brčkom

Srna
"Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" otvorila teatarsku smotru u Brčkom

BRČKO - "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Narodnog pozorišta Republike Srpske otvorila je u Brčkom 36. Susrete pozorišta/kazališta BiH, na kojima će u takmičarskom dijelu biti odigrano osam predstava iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

U "Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja", autora Ive Brešana i u režiji Nikole Pejakovića, igraju Željko Erkić, Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Vladimir Đorđević, Slađana Zrnić, Nataša Perić i Danilo Kerkez.

Sinoć se predstavio Teatar "Sartr" iz Sarajeva sa predstavom "Majka ili sve lutke idu u raj", autora Nedžma Čizme i u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović.

Narodno pozorište iz Tuzle predstaviće se večeras (subota) sa predstavom "Pijana noć 1918", rađenom prema tekstovima Miroslava Krleže, Iva i Tene Stivičić, dok je režiju radio Gradimir Gojer.

"Pink mun" predstava je sa kojom nastupa Bosansko narodno pozorište iz Zenice četvrte večeri (nedjelja) rađena prema tekstu Daria Bevande i u režiji Saše Peševskog.

Pete večeri manifestacije nastupiće zagrebačko Gradsko dramsko pozorište "Gavela" sa predstavom "Kiklop", čiji tekst je radio Ranko Marinković, a režiju Saša Anočić. Predstavom "Kozocid", rađenom prema tekstu i u režiji Vide Ognjenović, šeste večeri predstaviće se Gradsko pozorište iz Podgorice.

Pretposljednje takmičarske večeri u srijedu nastupiće Kamerni teatar 55 iz Sarajeva sa predstavom "Sjećaš li se Doli Bel", rađene prema tekstu Abdulaha Sidrana, a u režiji Kokana Mladenovića, a takmičarski dio zatvoriće predstava "Ateljea 212" "Petrijin venac" u režiji Bobana Skerlića.

Predstave će ocjenjivati tročlani stručni žiri koji čine glumac i profesor Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba Joško Ševo, profesor Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda Radovan Knežević i dramski pisac i profesor Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva Almir Imširević.

Susreti će trajati do 29. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana