“Bambi” i “Snežna kraljica” gostuju u Dječijem pozorištu RS

M.M.
“Bambi” i “Snežna kraljica” gostuju u Dječijem pozorištu RS

BEOGRAD - Nakon dvije godine pauze Dječije pozorište Republike Srpske i Malo pozorište “Duško Radović” iz Beograda nastavljaju saradnju, ustanovljenu 2016. godine, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta RS.

Saradnja će biti nastavljena gostovanjem beogradskog pozorišta sa predstavama “Snežna kraljica” i “Bambi”, a koje će u četvrtak i petak biti odigrane u Dječijem pozorištu RS.

“Snežna kraljica” je predstava u režiji Damjana Kecojevića, koja je premijerno odigrana u maju prošle godine, a “Bambi” ostvarenje Bojane Lazić, koje je premijerno odigrano u oktobru prošle godine.

U predstavi “Snežna kraljica” igraju Maja Jovanović Spasojević, Miloš Anđelković, Mladen Lero, Marijana Vićentijević Badovinac, Dušica Sinobad, Nikola Kerkez, Jovana Cvetković, Vladislava Đorđević i Jelena Ilić.

U predstavi “Bambi” igraju Nedim Nezirović, Dušica Sinobad, Maja Jovanović Spasojević, Jelena Ilić, Damjan Kecojević, Mihaela Stamenković i Nikola Kerkez.

Od kada je ustanovljena ova saradnja, na sceni pozorišta “Duško Radović” odrigrana je  predstava “Odisej - San o povratku”, a Malo pozorište “Duško Radović” u Banjaluci je igralo  predstave “Pop Ćira i Pop Spira”, “Plavi čuperak” i “Cirkus marioneta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana