Sastav " Depeche Mode " objavio singl "My Cosmos is Mine"

B.P.
Sastav " Depeche Mode " objavio singl "My Cosmos is Mine"

LONDON- Kultni elektro pop sastav "Depeche Mode" objavio je pjesmu "My Cosmos is Mine", kao drugi singl sa njihovog nadolazećeg albuma "Memento Mori" .

Novi singl je mračni industijal pop obojen baritonom pjevača Dejva Gana, a novi album označava prvu studijsku muziku benda nakon smrti suosnivača Endija Flečera. Lider grupe Martin Gor je otkrio da su Flečer i ostatak benda već imali planove da snime LP prije njegove smrti u maju 2022.

-Endi je trebao doći u studio da počne da snima sa nama, ali je preminuo pest sedmica ranije. I odlučili smo da je vjerovatno bolje za nas, mentalno, da se držimo tog rasporeda i fokusiramo se na snimanje albuma i fokusiramo se na muziku, nešto što znamo, samo da nam pomogne da prebolimo tugu. Do određene tačke, to je funkcionisalo. Nikada nećemo zaboraviti Endyja, naravno, ali mislim da nam je to pomoglo da nastavimo sa procesom –rekao je Gor. Naziv albuma "Memento Mori", latinski je izraz za "zapamti da moraš umrijeti". Izabran je prije Flečerove smrti, ali je kasnije dobio novo značenje. Bend će krenuti na svjetsku turneju 23. marta, dan prije izlaska albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana