Mile Kekin pjesmom "Mala" najavljuje novi album

Tanjug
Mile Kekin pjesmom "Mala" najavljuje novi album

BEOGRAD - Muzičar Mile Kekin objavio je prvi singl i ilustrovani spot "Mala" kao najavu svog novog albuma, kog trenutno priprema i pojaviće se na proljeće 2023. godine, saopštio je danas izdavač Menart.

Frontmen zagrebačkog pank rok sastava Hladno pivo, koji je ove jeseni na neodređeno obustavio rad, započinje novo poglavlje u samostalnoj karijeri pjesmom i slikovnicom koja je direktno inspirisana njegovom desetogodišnjom kćerkom, naveo je Menart.

Režiju i montažu spota "Mala“ radio je Tomislav Fiket po Ilustracijama Tomislav Torjanca, a Kekin kaže da je poruka njegove pjesme da je "savršenost ne samo lažna nego i dosadna".

"Volio bih da ova pjesma, bilo kroz slikovnicu, bilo kroz stihove dopre do klinki i klinaca, koji su danas, puno više nego u moje vrijeme Pipi Duge Čarape, kroz društvene mreže, aplikacije i filtere ljepote izložene pritisku da moraju u svakom trenutku izgledati savršeno", rekao je muzičar.

Kekin je dodao da bi volio da "Mala" dođe "i do svih klinaca kojima se stalno govori kako da se oblače, šišaju, izgledaju, i kako da budu primjereni i u skladu sa konvencijama koje su često same sebi smisao".

"Ona je takođe i poziv da se zbog okvira koji ih žuljaju ne krate i sužavaju kako bi ispunila tuđa očekivanja. Mislim da se tema tiče svih nas, ne samo dece", rekao je pevač i autor, koji je do sada objavio solo albume "U dva oka" (2001) i "Kuća bez krova"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana