Lena Kovačević nastupila u Banjaluci

Milanka Mitrić
Foto: B.Brezo

Banjaluka – Džez pjevačica Lena Kovačević nastupila je večeras u punoj koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, i u sat i po vremena priredila publici još jedno muzičko putovanje kroz dobro poznate pjesme u nešto drugačijim verzijama.

 

Ljubitelji njenih pjesama imali su priliku da uživaju u izvođenju numera kao što su„Dubine”, „Samo da mi je”, „Caffe”, „Leto je”, koje su urađene u posebnim aranžmanima za ovu priliku.

- Nedostajali ste mi, nedostajala mi je Banjaluka i nedostajao mi je ovaj divni prostor gde smo bili pre par godina. Hvala svima koji su večeras omogućili da ovde budemo zajedno i da podelimo neke trenutke kojih ću uvek da se sećam – rekla je Kovačevićeva.

Kovačevićeva je izvela i nekoliko pjesama rađenih za film „Nije loše biti čovek”, Dušana Kovačevića, za koji je muziku pisao Momčilo Bajagić Bajaga, ali i nekoliko tradicionalnih numera.

- Imamo jedan mali omaž filmu „Nije loše biti čovek”,  s obzirom na to da je izašao nedavno. Imali su sreću da su dve godine čekali na premijeru filma, a onda kad se desila premijera, došao je omikron, tako da je film jako kratko emitovan. No, imaćemo i seriju, biće emitovana i ovde, te ćemo se tako još družiti s pričom iz filma. U svakom slučaju, Bajaga je napisao divnu muziku na Duškove tekstove – dodala je ona.

S Kovačevićevom je nastupio Maks Kočetov na saksofonu, Srđan Tanasković na klavijaturama i Marko Fabri na bas gitari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana