“Buč Kesidi” predstavlja film “Euforija uživo” u Banjaluci: Bioskopski povratak u šezdesete

B. P.
“Buč Kesidi” predstavlja film “Euforija uživo” u Banjaluci: Bioskopski povratak u šezdesete

BANjALUKA - Bend “Buč Kesidi” snimio je svoj prvi bioskopski muzički film pod nazivom “Buč Kesidi: Euforija uživo”, koji nakon veoma uspješnih premijera u Srbiji i Hrvatskoj ekskluzivno stiže u banjalučki bioskop “Sinestar” u srijedu, 21. jula.

Muzički dvojac koji je regionalnu scenu osvojio muzikom koja ima odrednice indi-popa, indi-roka i eletkropopa, 2019. godine je predstavio drugi studijski album “Euforija”, a publika će u filmskom ostvarenju “Euforija uživo” imati priliku da vidi šta se dogodilo tog dana u studiju i kako je izgledao njihov koncert iz “hiljadu devetsto šezdeset i neke”. Osmišljen u formi ekranizovanog koncerta sa interesantnim zapletom koji nas vraća u epohu 60-ih i 70-ih godina, film će publici omogućiti da uživa u koncertnom izvođenju numera koje su obilježile album “Euforija”.

- Naš plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom na to da nismo imali koncerte, za publiku snimimo lajv sešn koji bi trajao 20-ak minuta, a koji bismo postavili na internet i dali da se pušta na televiziji. Tražeći reditelja za to, našli smo Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je bio veoma voljan da radimo, ali je i postepeno razvijao početnu ideju i razmeru celog projekta, dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi muzički film - objašnjavaju članovi benda.

Režiju filma “Euforija uživo” potpisuje David Jovanović, koautori scenarija su David Jovanović i Đorđe Kosić. Glumačku ekipu, pored članova benda “Buč Kesidi”, čine Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić. Članovi benda biće prisutni na svim premijernim projekcijama na druženju sa fanovima nakon projekcije filma prema važećim epidemiološkim mjerama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana