Treći tom sage o Elriku od Melnibonea: Nove avanture Bijelog Vuka

B.P.
Treći tom sage o Elriku od Melnibonea: Nove avanture Bijelog Vuka

NOVI SAD - Izdavačka kuća “Čarobna knjiga” objavila je treću knjigu iz kultnog serijala Elrik od Melnibonea iz pera jednog od najznačajnijih majstora fantastike Majkla Murkoka, na srpskom jeziku.

Treći tom “Sage o Elriku” okuplja peti i šesti roman u hronološkom nizu Elrikovih avantura. U Kuli koja nestaje Elrik, bivši vladar skršenog carstva, luta svijetom u potrazi za Telebom K’arnom ne bi li mu se osvetio. Njegova sudbina je ipak veća nego što i sam sluti, a potraga beznadežna sve dok ne bude nabasao na Mišelu, Kraljicu Zore.

Osveta ruže vodi poludjelog albina u rodni grad, u čijim katakombama čuje napaćeno zapomaganje svog mrtvog oca. Ne bi li spasao njegovu dušu, Elrik će morati da se uhvati u koštac sa samim gospodarima pakla - i da svoju sudbinu stavi u ruke jedne sasvim neobične žene, piše u najavi izdavača.

“Saga o Elriku” najpoznatiji je serijal Majkla Murkoka, pisca koji je stvorio neke od najistrajnijih arhetipova žanra, uključujući i samog Bijelog Vuka, antiheroja koji je poslužio kao inspiracija za mnoge kultne likove epske fantastike, od Anomandera Rejka do Geralta od Rivije. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana