Трећи том саге о Елрику од Мелнибонеа: Нове авантуре Бијелог Вука

Б.П.
Трећи том саге о Елрику од Мелнибонеа: Нове авантуре Бијелог Вука

НОВИ САД - Издавачка кућа “Чаробна књига” објавила је трећу књигу из култног серијала Елрик од Мелнибонеа из пера једног од најзначајнијих мајстора фантастике Мајкла Муркока, на српском језику.

Трећи том “Саге о Елрику” окупља пети и шести роман у хронолошком низу Елрикових авантура. У Кули која нестаје Елрик, бивши владар скршеног царства, лута свијетом у потрази за Телебом К’арном не би ли му се осветио. Његова судбина је ипак већа него што и сам слути, а потрага безнадежна све док не буде набасао на Мишелу, Краљицу Зоре.

Освета руже води полудјелог албина у родни град, у чијим катакомбама чује напаћено запомагање свог мртвог оца. Не би ли спасао његову душу, Елрик ће морати да се ухвати у коштац са самим господарима пакла - и да своју судбину стави у руке једне сасвим необичне жене, пише у најави издавача.

“Сага о Елрику” најпознатији је серијал Мајкла Муркока, писца који је створио неке од најистрајнијих архетипова жанра, укључујући и самог Бијелог Вука, антихероја који је послужио као инспирација за многе култне ликове епске фантастике, од Аномандера Рејка до Гералта од Ривије. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана