Prateći program izložbe “Rekonstrukcija” u MSURS: Vođenje uz umjetnike “Progresa”

M. M.
Prateći program izložbe “Rekonstrukcija” u MSURS: Vođenje uz umjetnike “Progresa”

BANjALUKA - Stručnim tumačenjem kustosa Mladena Banjca, te razgovorom sa umjetnicima Aleksandrom Miloševićem i Aleksandrom Kuzmanović, sutra će u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske početi prateći program u okviru trenutne izložbe “Rekonstrukcija”.

Djela pomenutih umjetnika izložena su u okviru faze “Progres”, a stručno tumačenje počeće u 19 časova.

- Zbog kompleksnosti ovog projekta i velikog broja umjetnika uključenih u izložbu koja je u produkciji MSURS, planirano je da se realizuju brojni prateći događaji: panel diskusije na različite teme, razgovori sa umjetnicima i akterima savremene umjetničke scene, predstavljanje kustoskih koncepta, javna vođenja i umjetnički performansi - navode iz MSURS.

Izložba “Rekonstrukcija” otvorena je 25. juna u Muzeju savremene umjetnosti RS. Osmišljena je da publici prikaže raznolikost savremene umjetničke scene Republike Srpske. Podijeljena je u četiri faze: “Progres”, “Revolt”, “Migracije” i “Autorefleksija”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, maksimalan broj posjetilaca na događaju je 50, dezinfekcija na ulazu i nošenje maski su obavezni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana