Održano izborno takmičenje za smotru u Bjelorusiji: Elena Kesić i Ivona Odicki idu na "Slavjanski bazar"

I.B.
Održano izborno takmičenje za smotru u Bjelorusiji: Elena Kesić i Ivona Odicki idu na "Slavjanski bazar"

BANjALUKA – Elena Kesić i Ivona Odicki pobjednice su izbornog takmičenja za festival "Slavjanski bazar" koje je održano u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci i njih dvije nastupaće na ovoj smotri u Bjelrusiji.

Kesićeva,  koja je iz Mrkonjić Grada, osvojila je mjesto u kategoriji mladih od osam do 14 godina, drugo mjesto osvojila je Sara Milivojević iz Brčkog, a treće Danilo Milosavljević iz Banjaluke.

U kategoriji pop pjevača do 31 godine pobijedila je a Odicki iz Prijedora koja je izvela pjesmu "Ne voliš je znam" i "Mercy". Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Irina Subašić iz Banjaluke, a treće Milica Stijepić Ivić iz Prijedora.

"Slovenski kulturni centar" iz Banjaluke i "Slavjanski bazar" iz grada Vitebska iz Bjelorusije potpisali su sporazum o saradnji na osnovu kojeg će pobjednici steći pravo da nastupe na 29. festivalu "Slavjanski bazar" koji će biti održan od 13. do 22. jula ove godine.

 - Festival "Slavjanski bazar" održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Bjelorusije i Ministarstva kulture Rusije od 1992. godine, a njegov primarni cilj je otkrivanje mladih talenata, što značajno učvršćuje internacionalne kulturne veze i razmjenu duhovne i kulturne baštine - naznačeno je u informacijama o festivalu.

U žiriju su bili Mladen Matović, Anica Zrilić, Igor Vukojević, Maja Tatić, Dejan Dejanović i Nina Deretić Pekez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana