Narodnom pozorištu Srpske orden Republike Srbije: Velika čast!

Srna
Narodnom pozorištu Srpske orden Republike Srbije: Velika čast!

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić istakla je večeras da je velika čast i zadovoljstvo to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao ovu ustanovu kulture Sretenjskim ordenom drugog stepena povodom Dana državnosti Srbije.

"Prepoznati smo kao neko iz Republike Srpske ko je uložio napor i svojim kvalitetom uspio da doprinese kultrunom povezivanju srpskog naroda u Srpskoj i Srbiji", rekla je Grbićeva Srni u Beogradu.

Ona je podsjetila da su brojne predstave ovog pozorišta do sada gostovale u Srbiji.

"Naročito u prethodnoj godini smo radili mnogo na razmjeni kulturnih programa, odnosno predstava", istakla je Grbićeva i dodala da je prethodnu godinu obilježila koprodukcija sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

Grbićeva je rekla da su u Narodnom pozorištu Republike Srpske izuzetno ponosni i da predviđaju dug pozorišni život predstavi "Urnebesna tragedija" po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Jagoša Markovića urađenoj u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Beogradu.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske najavila je nove planove i nove projekte u budućnosti.

U Beogradu je večeras održana ceremonija uručivanja sretenjskog ordenja pojedincima i institucijama iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i inostranstva, koje je dodijelio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti - Sretenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana