Народном позоришту Српске орден Републике Србије: Велика част!

Срна
Народном позоришту Српске орден Републике Србије: Велика част!

Директор Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић истакла је вечерас да је велика част и задовољство то што је предсједник Србије Александар Вучић одликовао ову установу културе Сретењским орденом другог степена поводом Дана државности Србије.

"Препознати смо као неко из Републике Српске ко је уложио напор и својим квалитетом успио да допринесе култруном повезивању српског народа у Српској и Србији", рекла је Грбићева Срни у Београду.

Она је подсјетила да су бројне представе овог позоришта до сада гостовале у Србији.

"Нарочито у претходној години смо радили много на размјени културних програма, односно представа", истакла је Грбићева и додала да је претходну годину обиљежила копродукција са Народним позориштем у Београду.

Грбићева је рекла да су у Народном позоришту Републике Српске изузетно поносни и да предвиђају дуг позоришни живот представи "Урнебесна трагедија" по тексту Душана Ковачевића и у режији Јагоша Марковића урађеној у копродукцији са Народним позориштем у Београду.

Директор Народног позоришта Републике Српске најавила је нове планове и нове пројекте у будућности.

У Београду је вечерас одржана церемонија уручивања сретењског ордења појединцима и институцијама из Србије, Републике Српске, Црне Горе и иностранства, које је додијелио предсједник Србије Александар Вучић поводом Дана државности - Сретења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана