Branko Čučak - prijatelj i pisac

Srna
Branko Čučak - prijatelj i pisac

Han Pijesak - Dodjelom "Čučkove knjige" ovogodišnjem laureatu Vesni Đukanović za zbirku kratkih priča "Radost žute lubenice" završeni su deveti "Čučkovi književni susreti" u Han Pijesku.

Knjiga "Radost žute lubenice" je zbirka kratkih priča koja govori o Vojvođanima i o svim ljudima koji su živjeli na teritoriji bivše Jugoslavije, o njihovim moralnim vrijednostima i životu.

- Velika je radost dobiti priznanje koje nosi ime velikog pesnika. Velika je radost kada se u prozi prepozna poezija - rekla je Đukanovićeva novinarima.

Pjesnik Nenad Grujičić iz Novog Sada besjedio je o Čučku i njegovom učešću na čuvenoj pjesničkoj manifestaciji "Brankovo kolo" 1990. godine, dok je književnik Zoran Kostić iz Banjaluke govorio "Slovo o Čučku" na osnovu sjećanja o prijatelju sa kojim je često razgovarao o odnosu prema životu i kulturi.

"Čučkovi književni susreti" počeli su polaganjem cvijeća na grob Branka Čučka u Han Pijesku. U okviru "Čučkovog podneva" u Han Pijesku su predstavljeni roman "Vladika, slava mu i milost" Željka Pržulja, zbirka pjesama "Ispovest ludaka" Gorana Vračara i knjiga "Radost žute lubenice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana