Бранко Чучак - пријатељ и писац

Срна
Бранко Чучак - пријатељ и писац

Хан Пијесак - Додјелом "Чучкове књиге" овогодишњем лауреату Весни Ђукановић за збирку кратких прича "Радост жуте лубенице" завршени су девети "Чучкови књижевни сусрети" у Хан Пијеску.

Књига "Радост жуте лубенице" је збирка кратких прича која говори о Војвођанима и о свим људима који су живјели на територији бивше Југославије, о њиховим моралним вриједностима и животу.

- Велика је радост добити признање које носи име великог песника. Велика је радост када се у прози препозна поезија - рекла је Ђукановићева новинарима.

Пјесник Ненад Грујичић из Новог Сада бесједио је о Чучку и његовом учешћу на чувеној пјесничкој манифестацији "Бранково коло" 1990. године, док је књижевник Зоран Костић из Бањалуке говорио "Слово о Чучку" на основу сјећања о пријатељу са којим је често разговарао о односу према животу и култури.

"Чучкови књижевни сусрети" почели су полагањем цвијећа на гроб Бранка Чучка у Хан Пијеску. У оквиру "Чучковог поднева" у Хан Пијеску су представљени роман "Владика, слава му и милост" Жељка Пржуља, збирка пјесама "Исповест лудака" Горана Врачара и књига "Радост жуте лубенице".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана