Za NIN-ovu nagradu konkuriše rekordnih 212 romana

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Ime dobitnika NIN-ove nagrade za najbolji roman godine biće saopšteno 25. januara, a u konkurenciji je rekordnih 212 romana, saopšteno je danas iz redakcije NIN-a.

Spisak knjiga koje ulaze u širi izbor biće saopšten 7. januara, sedam dana kasnije u odnosu na prethodne godine, a razlog za to je rekordan broj pristiglih knjiga i otežan rada tokom pandemije.

Na adresu NIN-a do zaključenja konkursa 15. decembra pristiglo je 228 knjiga, od čega 16 nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja.

Za sedam dana pomjereni su i saopštavanje užeg i najužeg spiska knjiga, pa će prema novom rasporedu, uži izbor biti objavljen u broju od 14. januara, najuži izbor 21, a ime 67. dobitnika najznačajnijeg književnog priznanja biće poznato 25. januara, odmah nakon sjednice žirija.

Žiri i ove godine zasjeda u istom sastavu - Teofil Pančić, Marija Nenezić, Branko Kukić, Marjan Čakarević i Ivan Milenković.

U broju NIN-a od 28. januara biće objavljen intervju sa narednim dobitnikom priznanja, a mjesto i vrijeme uručenja nagrade biće naknadno objavljeni.

Kompletna lista romana koji ispunjavaju propozicije nalazi se na sajtu NIN-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana