Udruženje književnika Republike Srpske: Objavljeni konkursi za najbolju knjigu i prevod

G.S.
Udruženje književnika Republike Srpske: Objavljeni konkursi za najbolju knjigu i prevod

BANjALUKA - Udruženje književnika Republike Srpske početkom godine raspisalo je dva konkursa i to konkurs za godišnju nagradu Udruženja književnika RS za najbolju knjigu objavljenu u 2022. godini, te konkurs za dodjelu Međunarodne nagrade za prevođenje poezije “Kolja Mićević”.

Godišnja nagrada biće dodijeljena za prvo izdanje knjige iz oblasti poezije, proze, drame, esejistike, književne kritike i nauke o književnosti.

- Na konkursu mogu učestvovati isključivo članovi Udruženja književnika Republike Srpske koji su izmirili svoje obaveze prema Udruženju zaključno sa 2022. godinom, kao i oni koji su na zahtjev oslobođeni plaćanja godišnje članarine - stoji u saopštenju UKRS, a ovaj konkurs biće otvoren do 15. februara, dok će rezultati biti objavljeni najkasnije do kraja marta.

Nagrada “Kolja Mićević” biće dodijeljena prevodiocu za životno djelo ili objavljenu knjigu u prethodnoj godini, prevedenu sa stranih jezika na srpski ili sa srpskog na neki strani jezik.

- Prijedloge za Međunarodnu nagradu za prevodilaštvo poezije “Kolja Mićević” mogu podnositi izdavači, kulturne institucije, udruženja i pojedinci u periodu do 20. januara na adresu  UKRS. Predlagači uz prijedlog dostavljaju i detaljno obrazloženje, te ukoliko se konkuriše sa prevedenom knjigom, tri primjerka knjige - naznačeno je u saopštenju udruženja, a ova nagrada biće uručena 15. februara.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana