Udruženje književnika Republike Srpske: Nagrada “Ivo Andrić” Anđelku Anušiću

I. B.
Udruženje književnika Republike Srpske: Nagrada “Ivo Andrić” Anđelku Anušiću

BANjALUKA - Književna nagrada “Ivo Andrić”, koja se dodjeljuje od 1976. godine u Beogradu, dodijeljena je za knjigu “Legenda o v(j)etrom vijanima” Anđelku Anušiću.

Glavni i odgovorni urednik izdavačke djelatnosti Udruženja književnika RS Predrag Bjelošević istakao je da je srećan što je urednik ove izvanredne knjige pripovjedaka.

- Zadovoljstvo mi je što je Andrićeva nagrada, koliko mi je poznato nakon 18 godina, pripala autoru čiji je izdavač iz Republike Srpske. Poznato je da je Anđelko Anušić doskora živio i radio u Banjaluci, ali unazad sedam godina živi u Novom Sadu. Član je Udruženja književnika RS. Izdavačka djelatnost Udruženja djeluje tek tri godine, ali je postala veoma brzo zapažena na regionalnoj književnoj sceni po nekoliko odličnih književnih izdanja, ali posebno po estetskom originalnom dizajnu knjiga - kazao je Bjelošević.

Dodao je da je nagrada “Ivo Andrić” autoru Anđelku Anušiću najbolja potvrda visokih estetskih kriterijuma izdavačke djelatnosti Udruženja književnika RS.

Izdavačka djelatnost priprema knjigu poezije ruskog pjesnika Vjačeslava Kuprijanova u prevodu Predraga Bjeloševića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana