Priznanje za banjalučkog književnika: Nagrada "Biblios" Ranku Risojeviću

GS
Foto: Arhiva

OBRENOVAC - Nagrada "Biblios" za cjelokupno književno stvaralaštvo, koju, od 1991. godine, dodjeljuje biblioteka "Vlada Aksentijević" iz Obrenovca, ove godine pripala je banjalučkom književniku Ranku Risojeviću.

Ovu odluku donio je žiri koji je radio u sastavu Milomir Kragović, predsjednik, te Vukašin Ljuština, Momčilo Joksimović, Miladin Tošić i Miladin Nedić, članovi.

Ovim povodom oglasio se Risojević.

"Ovih dana pristigla mi je nagrada o kojoj ništa nisam znao, a još manje bih pomislio da će je meni dodijeliti žiri na čijem je čelu prošlogodišnji dobitnik nagrade, ugledni književnik i publicista Milomir Kragović. Ali čovjeka ponekad iznenade i takve stvari, pa i mene nagrada imena 'Biblios', koju, sasvim prirodno, dodjeljuje jedna biblioteka, o čemu ima poseban tekst na Vikipediji. Kada sam pročitao imena mojih prethodnika, bio sam više nego prijatno iznenađen", istakao je Risojević i dodao da nagrada "prvi put prelazi preko Drine".

Inače, nagrada se sastoji od povelje "Biblios" i novčanog iznosa, uručenje se priređuje 26. marta, na Dan biblioteke, a ovaj put nagrada će biti uručena u Banjaluci.

"Hvala darodavcu. Dodjela nagrade biće u našoj biblioteci, što je, takođe, čin prijateljstva dvije biblioteke", otkriva Risojević, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana