Predstavništvu Srpske plaketa zahvalnosti Srpske književne zadruge

Srna
Predstavništvu Srpske plaketa zahvalnosti Srpske književne zadruge

BEOGRAD - Predstavnici Srpske književne zadruge, jedne od renomiranih i najstarijih izdavačkih institucija u Srbiji, uručili su danas Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Plaketu zahvalnosti za podršku i saradnju.

Saradnik za kulturu u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Borislav Maksimović rekao je Srni da je posebna čast dobiti priznanje od institucije koja već duže od jednog vijeka radi na širenju srpske kulture i književnosti.

“Nastavićemo našu dobru saradnju sa Srpskom književnom zadrugom u svrhu očuvanja srpske kulture i umetnosti, kao i razvoja odnosa između Srbije i Republike Srpske”, rekao je on.

Predsjednik Srpske književne zadruge Milovan Danojlić rekao je da je ova institucija od samih početaka bila usmjerena ka svim Srbima i prijateljima srpskog naroda.

“U vreme kada je Srbija bila kneževina, 40 odsto naših pretplatnika bili su iz nekadašnje Austro-ugarske monarhije, dakle i iz BiH, Hrvatske, Slavonije i čak iz Trsta. Bez podrške i ugleda u našem narodu ne bi preživela sve ove teške, ratne i međuratne godine”, rekao je on.

Plaketa zahvalnosti Predstavništvu je dodijeljena u okviru svečanog djela 103. skupštine Srpske književne zadruge koja se održava na Kolarčevom univerzitetu u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana