Obilježen Svjetski dan poezije u “Brankovom kolu”: Čitali pjesme Nasa Vajene i Kerol En Dafi

I. B.
Obilježen Svjetski dan poezije u “Brankovom kolu”: Čitali pjesme Nasa Vajene i Kerol En Dafi

SREMSKI KARLOVCI - Svjetski dan poezije obilježen je čitanjem poezije grčkog pjesnika Nasa Vajene i britanske pjesnikinje Kerol En Dafi u sklopu “Prolećnih Brankovih dana” u “Brankovom kolu”.

Iz “Brankovog kola” su saopštili da su ovi pjesnici dobitnici međunarodne nagrade “Branko Radičević” povodom koje su im štampane knjige u “Brankovom kolu” na srpskom jeziku.

- Reč je o delu  “Pesme” Nasa Vajene i knjizi  “Svetske žene” Kerol En Dafi. Rukovet pesama možete čitati i na sajtu njnjnj.brankovokolo.org - saopštili su iz “Brankovog kola”.

Naveli su da je važno istaći da se grčki pjesnik Naso Vajena zanima za istrošenost slobodnog stiha kao jedinog modernog prosodijskog izraza. Osim devet pjesničkih knjiga, objavio je i šest knjiga studija i kritika, čime se uvrstio među najznačajnije grčke kritičare danas.

Kerol En Dafi, porijeklom Irkinja, rođena je u Škotskoj, a odrasla u Engleskoj, u politički osviješćenoj, ali izrazito religioznoj katoličkoj porodici. U svojoj poeziji redovno obrađuje problem potrage za identitetom negirajući i kritikujući politiku i religiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana