"Nova Zora" donosi tekstove Kusurice i Bećkovića

Srna
"Nova Zora" donosi tekstove Kusurice i Bećkovića

BILEĆA - Dvobroj časopisa za književnost i kulturu "Nova Zora" za period proljeće-ljeto izašao je ovih dana iz štampe i donosi, između ostalog, tekstove svjetskog reditelj Emira Kusturice i srpskog književnika Matije Bećkovića.

Ovaj broj "Nove Zore" ilustrovan je likovnim ostvarenjima Mome Kapora.

Predsjednik Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Bileće Gajo Parežanin izjavio je Srni da će naredni broj "Nove Zore" izaći iz štampe sredinom septembra.

On je dodao da bi tada trebalo da se održi i tradicionalna kulturna manifestacija "Ćorovićevi susreti pisaca i istoričara" u Bileći i Gacku.

Novi broj donosi širok pregled kulturnih i duhovnih događaja u opštinama istočne Hercegovine u periodu između dva broja.

Sadržajno i obimno, na 300 strana "Nova Zora" donosi priloge više od 60 autora sa prostora Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i šire.

Za "Novu Zoru" pišu poznati književnici, književni kritičari, lingvisti, esejisti, naučni radnici, umjetnici i novinari.

Časopis "Nova Zora" štampan je u štampariji "Filip Višnjić" u Beogradu, u 1.000 primjeraka, a glavni i odgovorni urednik je profesor Miloš Kovačević.

Pokretači i izdavači časopisa su odbori SPKD u Bileći i Gacku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana