Muharem Bazdulj objavio novi roman “Nevidljiva družba”: Život kao ogledalo

B. P.
Muharem Bazdulj objavio novi roman “Nevidljiva družba”: Život kao ogledalo

BEOGRAD - Osamnaesta knjiga u “Laguninoj” ediciji “Bez prevoda” kratki je roman nagrađivanog pisca, novinara i prevodioca Muharema Bazdulja “Nevidljiva družba”.

Kada ga u mrklom mraku pritisnu bol i nedostatak daha, junaku “Nevidljive družbe”, poslovično, dotadašnji život počinje da se dešava pred onim unutrašnjim okom koje neki zovu dušom. Taj “film” se ne odvija hronološki, nego asocijativno, a majstorstvo i nepredvidivost tih asocijacija daju posebnu snagu ovom kratkom romanu Muharema Bazdulja. Lirskiji nego ikad prije, sa eklektičnom erudicijom i furioznom sintaksom, ovo je roman koji se čita “u dahu” jer niti oko ima gdje da se odmori niti čitalac želi da prestane. Geografski i istorijski omeđen toponimima potonule Jugoslavije, roman je ipak mnogo više metafizička metafora nego još jedna u nizu (po)ratnih ličnih storija. Život kao ogledalo u čijem odrazu su i čitalački životi.

U ovoj knjizi će se pronaći svi koji promišljaju, osjećaju, na bilo koji način nose u sebi vrijeme bivše Jugoslavije, svako ko voli beskrajne priče o pop kulturi, književnosti i umjetnosti, svako ko se preispituje i makar ponekad pomisli šta bi bilo da mu je život krenuo nekim drugim putem. Svako ko voli poeziju Konstantina Kavafija, a naročito pjesmu “Bog napušta Antonija”,  biće među poklonicima romana “Nevidljiva družba”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana