Trejler za SF spektakl oduševio fanove VIDEO

G.S.
Trejler za SF spektakl oduševio fanove VIDEO

Dina je jedan od najvećih SF romana ikad napisanih, a napokon je stigao i prvi trejler za najnoviju adaptaciju, koja obožavaocima daje pogled na kultni roman Frenka Herberta iz 1965. kroz oči reditelja Denisa Vilneva.

Glumačka postava prepuna je zvezda, među kojima su Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Stelan Skasgard, Zendeja, Džejson Momoa, Džoš Brolin, Dejv Batista i Havijer Bardem.

Vilnevu, naravno, pojam epskog SF-a nije stran, s obzirom na to da je prethodno režirao filmove kao što su Blade Runner 2049. i Arrival. Trejler je predstavljen prije nekoliko dana, a već je prikupio skoro 20 miliona pregleda samo na platformi YouTube, uz oduševljene komentare fanova.

Planirano je da Dina bude prvi od dva filma bazirana na Herbertovoj originalnoj knjizi. Očekuje se da će film koji stiže krajem godine obuhvatati prvu polovinu, dok će drugi film (koji još nema naslov ili datum izlaska) pokrivati ​​ostatak romana.

Inače, adaptacija Dine Dejvida Linča iz 1984. godine, uprkos skromnoj zaradi i podijeljenim kritikama, postala je kultni film. Zahvaljujući IMDB-u, može se vidjeti i kako trejler nove adaptacije izgleda u odnosu na Linčovu.

Dina bi u bioskope trebalo da stigne 18. decembra.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana