Stiže animirani film “Agent Elvis”: Akciona komedija s kraljem rokenrola

Priredila: Ilijana Božić
Stiže animirani film “Agent Elvis”: Akciona komedija s kraljem rokenrola

LOS ANĐELES - Animirani film za odrasle pod nazivom “Agent Elvis”, u kojem je glavni lik kralj rokenrola Elvis Prisli, stiže na “Netfliks” u martu ove godine.

Najavni trejler je dostupan na internetu, a zanimljivo je da glas glavnom junaku pozajmljuje čuveni glumac Metju Mekonahi. Ovu krvavu akcionu komediju kreirali su Prisila Prisli i Džon Eli.

- Od vremena kada je Elvis bio dječak, uvijek je sanjao da bude superheroj koji se bori protiv zločina i spasava svijet! Agent King mu dozvoljava da uradi upravo to - rekla je Prisila Prisli, prenose strani mediji.

Crtani film prati Elvisa Prislija koji mijenja svoj kombinezon za “džet pek” onda kad biva tajno uveden u tajni vladin špijunski program. Uveden je da se bori protiv mračnih sila koje prijete zemlji koju on voli i to sve dok ne radi svoj svakodnevni posao, posao kralja rokenrola.

Majk Arnold i Džon Edi su saradnici i pisci serije. Upečatljivi izgled Elvisa Prislija je uveden u animaciju uz pomoć Roberta Velija, a garderobu agenta Elvisa dizajnirao je legendarni modni dizajner Džon Varvatos.

Animirana serija o kralju rokenrola dolazi nakon što je biografski film “Elvis” postigao uspjeh na blagajnama i kod kritike. Ovaj film je osvojio osam nominacija za “Oskara” i oživio sjećanje na Elvisa Prislija, njegovu muziku i djelo. Budući da je film prošao odlično, nastala je ideja i o animiranoj seriji.

Elvis Prisli bio je popularan pedesetih i šezdesetih godina 20. vijeka. Prodao je više od 600 miliona ploča i igrao u 33 filma. On je ikona pop kulture i jedan od simbola popularne muzike 20. vijeka.

Svojim nastupima i popularnošću napravio je revoluciju u popularnoj kulturi, postavši prva muzička zvijezda koja je stekla nesvakidašnju slavu na globalnom nivou, uz to uživajući status seks simbola i izvođača koji je napravio prekretnicu u sferi muzike kao kulturološke grane.

Batler

Biografski film “Elvis” prati karijeru Elvisa Prislija, kojeg igra Ostin Batler, kroz prizmu njegovog komplikovanog odnosa sa zagonetnim menadžerom Tomom Parkerom, kojeg glumi Tom Henks. U središtu filma je i odnos sa jednom od najuticajnijih osoba u Elvisovom životu Prisilom Prisli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana