Počeli napadi na Lordana Zafranovića u Hrvatskoj

Srna
Foto: D. Pozderović

ZAGREB - Hrvatski portal "Narod" oštro je napao režisera Lordana Zafranovića zbog najave da kreće u realizaciju filma "Djeca Kozare".

Portal prenosi riječi novinara i publiciste Tihomira Dujmovića, jednog od najistaknutijih hrvatskih desničara koji navodi da je od Zafranovića "perverzniji" samo Predrag Antonijević, režiser filma "Dara iz Jasenovca".

"Kada govorimo o izopačenost uma, mislio sam da je Lordan Zafranović s filmom žPad Italijež došao do vrha perverzije, ali vidim da je on šegrt prema Gagi Antonijeviću", rekao je Dujmović, koji je i čest gost televizijske emisije "Bujica".

Dujmoviću smeta "Dara iz Jasenovca" - on tvrdi da to što je snimio Antonijević "prelazi apsolutno svaki nivo najbujnije mašte".

Portal "Narod", kao i drugi hrvatski desničarski portali, piše da je Zafranović "jedan od onih iz svoje struke, poput Radeta Šerbedžije ili Mire Furlan, koji su početkom rata napustili Hrvatsku i koji je poznat po žestokim kritikama Franje Tuđmana i ratom pogođene Hrvatske devedesetih godina".

"Bolji poznavaoci lika i djela kontroverznog Lordana Zafranovića sjetiće se njegove tvrdnje da je Hrvatska devedesetih nastavak Nezavisne Države Hrvatske zbog činjenice da se novac u Hrvatskoj naziva kuna, baš kao i za vrijeme Pavelićeve države", navodi ovaj portal.

Hrvatski desničarski portali, koji su "na nož" dočekali najavu filma "Djeca Kozare", pokušavali su na razne načine da umanje utisak koji je film "Dara iz Jasenovca" ostavila u regionu.

Tako je neoustaški revizionosta Igor Vukić film nazvao "srpskim politički pamfletom i hororom sa elementima naučne fantastike".

Susret Zafranovića sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Banjaluci povodom najave filma "Djeca Kozare" izazvao je reagovanja desničarskih portala u Hrvatskoj koji Zafranovića nazivaju "kontroverznim režiserom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana