Peta sezona “Vojne akademije”: Važna hrabrost, drugarstvo i solidarnost

Agencije
Peta sezona “Vojne akademije”: Važna hrabrost, drugarstvo i solidarnost

Snimanje pete sezone jedne od najgledanijih televizijskih serija “Vojna akademija” privedeno je kraju. Glumci koji su angažovani u seriji smatraju da je od posebne važnosti poruka koju, kroz likove koje tumače, šalju mladima.

Glumac Đorđe Stojković je rekao da je zadovoljan sezonom u kojoj je igrao.

- Svi smo se trudili, imali smo divnu ekipu, naravno, dao sam sve od sebe, a publika će da kaže da li sam to dobro uradio ili ne - rekao je Stojković.

I mlada glumica Andrea Ržaničanin je kazala da je velika čast igrati u ovoj popularnoj seriji.

- To je bio prvi projekat u kojem sam igrala, 2016. godine, divna je ekipa i divna je serija i zato je verovatno toliko i gledana - kazala je Ržaničaninova.

Stojković je dodao da je u cijeloj priči najvažnija poruka koja se kroz seriju šalje mladima.

- Putem društvenih mreža dobijamo sve više i više poruka o tome da se sve više dece ugleda na nas i da smo im postali uzori, jer je veoma bitno kakve likove tumačimo i kakav im primer dajemo - naglasio je Stojković.

I Stojković i Ržaničaninova tvrde da su sa zadovoljstvom prihvatili nove kolege u novoj sezoni, kako kažu, “isto onako kako su i oni bili prihvaćeni od starijih kolega” kada su počeli da igraju u seriji.

Partner u snimanju serije i ovaj put je bilo Ministarstvo odbrane Srbije.

- Serijom se promovišu pozitivne vrednosti pre svega, a to su vernost otadžbini, to je hrabrost, čovečnost, drugarstvo, solidarnost. Ovaj serijal će biti uzbudljiviji čak od prethodna četiri, jer ćemo videti u njemu dramatizaciju izvršenja nekih specijalnih vojničkih zadataka. Ovaj serijal će biti “uvojničeniji” od prethodnih, a to će biti samo dodatni kvalitet - istakao je pukovnik Mihailo Zogović.

Režija je i ovog puta povjerena iskusnom Dejanu Zečeviću.

Emitovanje novih epizoda serije “Vojna akademija” očekuje se na proljeće iduće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana