Odlazak maga horora

Agencije
Odlazak maga horora

Američki režiser i pisac Stjuart Gordon preminuo je u utorak u 72. godini, prenosi magazin “Varajeti”. Najpoznatiji je po djelima poput kultnog klasika “Re-animator”, rađenog po djelu Hauarda Filipsa Lavkfarta, te ostvarenju “From Beyond”.

Poznat je kao jedan od režisera koji su najbolje uspijevali da Lavkraftova djela prilagode velikom platnu. Stvarao je filmove fokusirane na žanr horora, ali se oprobao i u noaru i naučnoj fantastici. S obzirom na to da je bio veliki obožavalac Lavkrafta, te Edgara Alana Poa, adaptirao je nekoliko njihovih djela i priča.

- Uvijek sam tražio načine da se uvučem ljudima pod kožu, da na njih bacim nešto na šta nisu spremni, da ih iznenadim i da sve ode u smjeru kojem se nisu nadali. Ponekad se to ljudima ne dopadne, a ponekad baš uživaju u tome. Ja sam jedan od onih koji uživaju u tome - govorio je svojevremeno Gordon.

Bio je aktivan i u pozorištu u Los Anđelesu, gdje je režirao “Nevermore… An Evening njith Edgar Allen Poe”, u kojem je glumio Džefri Kombs, koji je igrao i u njegovom filmu “Re-animator”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana