Objavljen prvi trejler za film "Indijana Džons 5"

B.P.
Foto: Promo-Dizni

LOS ANĐELES- Studio "Dizni" je objavio prvi trejler za film "Indiana Jones and the Dial of Destiny", kako se službeno zove peti nastavak franšize sa Harisonom Fordom, najavljen za 30. juna 2023. godine.

Trejler prikazuje ostarjelog Indija u njegovim slavnim danima arheologije i avantura a najnoviji izlet smješten je u šezdesete, za vrijeme svemirske trke između SAD-a i Sovjetske Rusije.

Najava počinje klasičnim Indijevim ludorijama koje prkose smrti dok skače između jurećih automobila. Vidimo i kako trči uz voz u pokretu i vozi motor po kiši iza aviona, ali "ti su dani došli i prošli", kaže Ford kao umirovljeni Indi koji se drži nastave.

-Ne vjerujem u magiju, ali nekoliko puta u životu sam vidio stvari koje ne mogu objasniti –kaže Indi nakon prvog pogleda na negativce koje igraju Mads Mikelsen i Antonio Banderas, dok Indijevo kumče glumi Fibi Valer-Bridž. Kultna muzika Džona Vilijamsa čuje se dok Indi uzima svoju fedoru, za dlaku izbjegava vozk na konju i bičuje neke negativce na kraju trejlera. Za razliku od prethodnih filmova, Džordž Luks nije napisao priču i Stiven Spielberg nije režiser. Umjesto toga, obe uloge će obaviti Džejms Mangold, koji je poznat po svojim filmovima kao što su “Logan” i “Ford vs.Ferari”. Spilberg je još uvijek uključen kao izvršni producent, a Lukasu, izvornom kreatoru filmske franšize, pripisuje se određeno sudjelovanje u scenariju. "Indijana Džons 5" trebao bi biti posljednji film ne samo 80-godišnjeg Forda, već i za 90-godišnjeg kompozitroa Vilijamsa.

-Kada je Harison Ford, koji je dosta mlađi od mene,  najavio da će biti njegov posljednji film. Pomislio sam, ako Harison to može, onda možda mogu i ja -rekao je Vilijams. B.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana