“Ne igraj na Engleze” na redovnom repertoaru bioskopa u Srpskoj: Prijateljstvo na kocki

Milanka Mitrić/agencije
“Ne igraj na Engleze” na redovnom repertoaru bioskopa u Srpskoj: Prijateljstvo na kocki

BANjALUKA - Klađenje na utakmice i rezultate engleske fudbalske lige priča je dramskog teksta Vladimira Đurđevića “Ne igraj na Engleze”, koji je u nekoliko regionalnih teatara oživljavan kao predstava, a ove godine i kao film u režiji Slobodana Pešić.

Ovo ostvarenje, osim u bioskope Srbije, sada je stiglo i na redovni repertoar bioskopa u Srpskoj.

U ovom filmu svoju posljednju ulogu (a prvu glavnu u filmu) ostvario je pokojni glumac Marko Živić, koji je sa Ivanom Tomićem i Danijelom Sičom onomad igrao i u istoimenoj predstavi Beogradskog dramskog pozorišta. Predstava je igrana više od 14 godina i više od 250 puta.

- Iako veoma različitih karaktera, trojica prijatelja imaju zajedničku strast - klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ovog puta za njih je klađenje više od igre, jer je svakom od njih očajnički potreban novac. Tokom jedne utakmice, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvjesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav “prljav veš” njihovog odnosa. Samo jedan rezultat će zauvijek promijeniti njihove živote i staviti na kocku njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo - stoji u sinopsisu radnje ovog filma, koji je beogradsku premijeru doživio 10. maja, a u kojem likovi takođe nose imena kao u predstavi - Bule, Piksi i Paun.

Glumac Ivan Tomić ranije je, govoreći o predstavi i o filmu istakao da bez predstave ne bi bilo filma, ali i da su njihove uloge svake godine doživljavale sve više promjena.

- Gledali smo svi da atmosferu predstave prebacimo u film. Divno je što sam imao priliku da u tako dugom periodu radim na ulozi. Ja sam postajao deo te uloge, ona je postajala deo mene. Ne znam više gde prestaje Bule, a počinje Ivan. To je meni značajna uloga - naveo je on.

On je istakao da je Živić u filmu napravio posebno fenomenalnu ulogu.

- Iza njega su ostale predstave, serije, filmovi... i ovaj film. Meni je drago da sam imao sa njim i Danielom tu predstavu, posebno mi je drago da smo uspeli da snimimo film i da će to ostati iza svih nas - rekao je Tomić.

U filmu, čija priča je odmaknuta od originalnog teksta, glume Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor, Isidora Građanin, Marija Vicković i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana