Nastavak filma “Crni panter” stigao u bioskope: Povratak u Vakandu

Priredila: Milanka Mitrić/Agencije
Nastavak filma “Crni panter” stigao u bioskope: Povratak u Vakandu

BANjALUKA – Nakon novih “Marvelovih” filmova “Tor: Ljubav i grom”, te “Doktor Strejndž: U multiverzumu ludila”, koji su objavljeni ove godine, u bioskope je stigao i “Crni panter: Vakanda zauvijek”, nastavak “Crnog pantera” iz 2018. godine.

“Crni panter” je ostvarenje koje je osvojilo tri “Oskara” i to za najbolju scenografiju, originalnu muziku i dizajn kostima, a nastavak filma je prava poslastica za sve obožavaoce filmova nastalih u “Marvelovom” filmskom univerzumu.

- Nastavak akcionog “Marvelovog” filma vraća publiku u kraljevstvo Vakanda - izmišljenu zemlju sa nevjerovatno naprednom tehnologijom pred kojom se javlja nova prijetnja, podvodna nacija Talokan (verzija strip carstva Atlantide). Kraljica Ramonda, Šuri, Okoje i Mubaku bore se kako bi zaštitili svoje ljude od upada svjetskih sila koje se nakon smrti kralja T'Čalea nameću kao opasnost. Kada ih Namor, vođa skrivenog podvodnog naroda, upozori na globalnu prijetnju, Vakanđani moraju da pronađu nova rješenja - stoji u sinopsisu filma koji je režirao Rajan Kugler.

U glavnim ulogama igraju Leticija Rajt, Lupita Niong, Danaj Gurira, Vinston Djuk, Martin Friman, Dominik Torn, a prema prvim kritikama, ocjene za ovaj film su uglavnom pozitivne.

Kritičar magazina “Empajr onlajn” Kambol Kembel filmu je dao ocjenu 4/5, hvaleći priču i navodeći da je film jedna skladna cjelina, sa izraženim osjećajem za mjesto i glumu i strastvena eulogija glumcu Čadviku Bouzmenu koji je igrao Crnog pantera, a koji je preminuo prije dvije godine. Bouzmenov lik T'Čala u filmu se pojavljuje zahvaljujući tehnologiji, a scenario za film je izmijenjen nakon njegove smrti.

Kritičar magazina “IGN” Tom Jorgensen filmu je dao ocjenu 7/10, a kritike su zabilježili i kritičari “Gardijana” i “Rolingstouna”.

- Ovo je efikasan i emotivan oproštaj od T'Čale, meditacija o stvaranju sopstvene budućnosti iz bolne prošlosti, ali s radnjom koja predstavlja jednu čitavu novu naciju i pravi put za drugačije “Marvelove” priče - zabilježio je Jorgensen.

Film “Crni panter: Vakanda zauvijek” je posljednje ostvarenje u “Marvelovoj” četvrtoj fazi, te 30. “Marvelov” film.

Film je od danas na redovnom repertoaru “Sinepleksa Palas”, “Sinestara” i drugih bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana