“Konačni horizont” postaje serija

Agencije
“Konačni horizont” postaje serija

Los Anđeles - Kompanija “Amazon” najavila je da će još jedan naučno-fantastični klasik postati serija. Naime, u planu je da film Konačni horizont, kultni horor iz 1997. godine razviju kao seriju.

Film, u režiji Pola V. S. Andersona, iako je dobio osrednje kritike, prilikom izlaska, ova nezaboravna priča o grupi spasilačkih astronauta koju teroriše demonsko biće iz crne rupe, stekla je veliki kult u godinama nakon toga.

Adam Vajngard  će biti jedan od izvršnih producenata serija, iako nije poznato da li će je režirati.

Izvorni film je psihološka naučno-fantastična horor priča koja se bavila pitanjima stvarnosti i percepcije. Takva tematika mogla bi da bude pogodna da dalje istraživanje na malim ekranima i širenje priče.

S obzirom na to da je prvobitni film bio “Paramaunt” izdanje, “Amazonova” eventualna interpretacija biće koprodukcija s “Paramount” televizijom.  Leri Gordon, Lojd Livajn i Džeremi Plat će biti izvršni producenti. To je za Gordona i Livajna vjerovatno posebna radost sigurno jer su obojica radili na originalnom filmu iz 1997. godine u kojem su glumili Sem Nil, Lorens Fišburn, Džoeli Ričardson, Kejtlin Kvinland i Džejson Ajzak.

Tada, prije više od dvije decenije, Nila je odvajalo samo nekoliko godina od uloge Alana Granta u filmu “Park u doba jure”, dok je Fišburn bio dvije godine udaljen od preuzimanja uloge Morfeja u “Matriks” franšizi.

Za sada je nepoznato kada bi serija “Konačni horizont” trebalo da bude prikazana. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana