Gordan Kičić i Nenad Marić o radu na “Realnoj priči”

Agencije
Gordan Kičić i Nenad Marić o radu na “Realnoj priči”

Film “Realna priča” već tri sedmice puni bioskope širom Srbije i regiona, a u namjeri da dodatno obraduje publiku, režiser i glavni glumac Gordan Kičić priredio je prvi video-spot sa muzikom iz filma, koju potpisuje Kralj Čačka.

Glavna muzička numera “Deda Mraz je švorc” već se uveliko emituje na radio-stanicama, a Kičić navodi da je od početka rada na filmu vjerovao da će se muzika Nenada i Marka Marića odlično uklopiti u režiserski prvenac Gordana Kičića, koji je za tri sedmice prikazivanja vidjelo više od 50.000 gledalaca. 

- Senzibilitet i zvuk su se idealno uklopili u film. Smatrao sam da takva vrsta muzike, koja je kod nas retkost, može da bude posebna vrednost u filmu. Mi se nismo poznavali ranije, samo sam slušao njegovu muziku, ali kada smo počeli da sarađujemo, zaista smo se odlično uklopili - opisao je Kičić saradnju sa Kraljem Čačka.

Nenad Marić, alijas Kralj Čačka, objašnjava da se prilikom odabira pjesama za film trudio da temama, harmonijom i bojama isprati stil “Realne priče”.

- Ideja je bila da muzika u filmu bude sa merom podrška emociji koju film nosi, što je bio uzbudljiv zadatak za nas. Uz blage sugestije režisera došli smo do finalnih tema i zvuka za koji mislim da dobro radi uz sliku - naveo je Marić.

Paralelno sa prikazivanjem u Srbiji film “Realna priča” privukao je gledaoce i u Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, a od ove sedmice prikazuje se i u Kanadi i Americi. 

“Realna priča” je prolazak kroz sagu o glumcu, Veljku Radisavljeviću (Gordan Kičić), koji ima utisak da se čitav svemir urotio protiv njega. Veljko je “hodajući problem” i čvrsto vjeruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima.

U filmu, osim Gordan Kičića i Nine Janković-Dičić, koja tumači njegovu suprugu, igraju i djevojčica Lena Lazović, kojoj je ovo prva uloga na filmu, kao i Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Svetozar Cvetković i Katarina Gojković.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana