„GLAS“ poklanja ulaznice za film „Ruski konzul“

G.S.
„GLAS“ poklanja ulaznice za film „Ruski konzul“

Portal "Glasa Srpske" i "Sinepleks Palas" najbržim čitaocima poklanjaju ulaznice za film „Jorgovani“.

Prvih pet čitalaca koji nam danas u 12 časova  pošalju podatke sa imenom, prezimenom i brojem telefona na mail [email protected] dobiće paket od dvije ulaznice za  večerašnju projekciju filma od 19.15 časova.

O filmu

- Film “Ruski konzul”, rađen po motivima istoimenog romana Vuka Draškovića, a u režiji Miroslava Lekića, premijerno je prikazan u banjalučkom “Sinepleksu Palas” uz prisustvo dijela glumačke i autorske ekipe.

U ovom ostvarenju, čiji scenario su zajedno sa Lekićem pisali Igor Bojović i Vladimir Tabašević, glume Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Paulina Manov, Petar Zekavica, Visar Viška, Enver Petrovci, Danica Radulović i drugi.

Priča “Ruskog konzula” smještena je u sedamdesete godine prošlog vijeka, period koji je bio ključan za kosovsko-metohijsku krizu. Radnja prati srpskog doktora Iliju Jovića (Nebojša Dugalić) koji po kazni biva premješten u bolnicu u Prizrenu. Tu upoznaje pacijenta, profesora istorije Ljubu Božovića, i njihovim susretom kreće zaplet. Božović, koji sebe naziva ruskim konzulom Ivanom Jastrebovim, biva meta albanskih moćnika, a Jugović biva upleten u priču koja njega i ljude oko njega odvodi putevima različitih sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana