Filmom "Tragovi" završen prvi dio filmskog festivala "Prvi kadar"

Srna
Filmom "Tragovi" završen prvi dio filmskog festivala "Prvi kadar"

ZVORNIK- Filmom "Tragovi" hrvatskog reditelja Dubravke Turić, koji je prikazan u takmičarskoj selekciji "Tragovi", večeras je završen zvornički dio Međunarodnog filmskog festivala "Prvi kadar", koji će biti nastavljen u Istočnom Sarajevu.

Umjetnički direktor Festivala Aleksandra Mitrić Štifanić rekla je Srni da je danas zvornička publika imala priliku da vidi filmove takmičarskog programa festivala iz svih festivalskih selekcija, održane su filmska škola "Prvog kadra" i radionica animiranog filma.

Štifanićeva je istakla da će i u naredna tri dana u zvorničkom Domu omladine biti prikazani regionalni filmovi "Probudi me" slovenačkog reditelja Marka Šantića, "Posle zime" reditelja Ivana Bakrača iz Crne Gore i "Garbura" crnogorskog reditelja Josipa Žuvana.

Filmski festival "Prvi kadar", 17. po redu, otvorili su 24. novembra u zvorničkom Domu omladine glumci Aleksandar Mikik i Ana Stojanovska iz Sjeverne Makedonije.

Festival, čiji je ovogodišnji radni naziv "Imaš li ideju?", počeo je prikazivanjem filma "Kajmak" reditelja Milča Mančevskog iz Sjeverne Makedonije.

Zvornička publika je u protekla tri dana imala priliku da, između ostalih, vidi i šest filmova iz regiona koji do sada nisu imali bioskopsku distribuciju u Istočnom Sarajevu i Zvorniku, a među kojima su neki premijerno prikazani na prestižnim festivalima, kao i filmovi autora koji su osvajali prestižne nagrade poput Milča Mančevskog, laureata ovogodišnjeg "Prvog kadra".

U Zvorniku je na otvaranju ove filmske manifestacije potvrđena saradnja između Filmskog festivala "Prvi kadar", grada Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana