Zmaj od Šipova se izvinio Borenoviću: "Bio sam pijan, otkazao mi mozak"

GS
Foto: Printskrin

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci optužilo je Iliju Grahovca poznatijeg kao Zmaj od Šipova za ugrožavanje sigurnosti kandidatkinje za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić i Branislava Borenovića, lidera PDP, potvrdio je za Avaz njegov advokat Dušan Tomić.

Tomić je kazao da je danas Zmaj od Šipova pred tužiocem uputio izvinjenje Branislavu Borenoviću, koji je, kako je rekao Tomić, to i prihvatio.

"Zmaj se javno izvinio Borenoviću, a Jelena Trivić nije ni podnijela krivičnu prijavu. Zmaj je rekao da su ga neovlašteno snimali u kafani i da je bio pod uticajem alkohola. Snimak su postavili ljudi koji su ga zlupotrijebili. Ilija je rekao “Izvinjavam se i neću više nikada, bio sam pijan, otkazao mi je mozak”.

Rekao je i “izvinjavam se svim ljudima koje sam pomenuo i povrijedio".

Podsjetimo, lider PDP, Branislav Borenović objavio je na svojim društvenim mrežama video na kojem Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, poziva na ubistvo njega i kandidatkinje za predsjednika Srpske, Jelene Trivić, te ih brutalno vrijeđa i psuje.

U video snimku koji traje oko četiri i po minute, vidi se Grahovac kako sjedi u jednoj lokalnoj kafani i sa nekolicinom mještana gleda prenos na televiziji sa jednog od protesta opozicije u Banjaluci.

U videu Grahovac psuje majku i djecu Borenoviću, navodeći da ga treba ubiti jer je „gori od Izetbegovića“. Osim što Borenoviću ne izgovara pravilno prezime pa sve vrijeme izgovara "Burenović", Grahovac ga naziva stranim plaćenikom, a okomio se i na Trivićevu za koju je rekao da je gora od Bisere Turković i da je treba ubiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana