Zbog razbojništva Korugiću uslovno dvije godine zatvora

Goran Obradović
Zbog razbojništva Korugiću uslovno dvije godine zatvora

Banjaluka - Ibrahimu Korugiću (21) zvanom Pele iz Krupe na Uni, Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je izrekao uslovnu kaznu od dvije godine zatvora zbog razbojništva u firmi "Gajić Vizantija" u Novom Gradu, iz koje je uz prijetnju nožem ukrao 100 maraka.

Korugić je osuđen zbog krivičnog djela razbojništva, a u presudi je navedeno da presuda neće biti sprovedena ukoliko u narednih pet godina ne počini novo krivično djelo.

Vrhovni sud RS je samo potvrdio prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci koja je izrečena 14. maja ove godine.

- Na tu odluku žalbu je uložila odbrana optuženog, ali ju je sudsko veće poslije razmatranja dokaza odbilo kao neosnovanu i prvostepena presuda je potvrđena - rekla je Despotovićeva.

Razbojništvo je počinjeno 3. januara 2012. godine u preduzeću za otkup sekundarnih sirovina "Gajić Vizantija" u Novom Gradu. U prvostepenoj presudi, navedeno je da je Korugić nemaskiran ušao u firmu sekundarnih sirovina i prijeteći nožem od radnice Ljiljane Z. oteo oko 100 maraka. U strahu radnica se nije suprotstavljala i iz kase mu je predala dvije novčanice od po 50 maraka. Nakon što je uzeo novac Korugić je zaprijetio radnici da nikog ne smije da zove, a zatim je pobjegao.

Pošto Korugić nije bio maskiran i prvo je u krug preduzeća "Gajić Vizantija" došao kako bi naplatio novac za željezo koje im je prodao. Sa sobom je donio i blok račun ove firme, ali je na njemu prepravio iznos novca koji je trebalo da naplati. Prepravku na računu primijetila je radnica Ljiljana Z. koja je odbila da mu isplati traženi novac. Korugić je nakon toga izvukao nož i napao je, te uzeo novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana