Za ubistvo supruga cjepanicom tri i po godine zatvora

Nebojša Tomašević
Za ubistvo supruga cjepanicom tri i po godine zatvora

Bijeljina - Radojka Josić (72) iz sela Malešić kod Zvornika osuđena je u bijeljinskom Okružnom sudu na tri godine i šest mjeseci zatvora, jer je cjepanicom ubila supruga Nikolu Josića (70).

Presuda je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je optužena zaključila sa Tužilaštvom. Sud joj je u izrečenu kaznu uračunao vrijeme koje je provela u pritvoru i to od 27. novembra 2016. do 15. februara ove godine.

U presudi se navodi da je Radojka zločin počinila 26. novembra 2016. godine oko 16.30 časova nakon što je suprug Nikola nasrnuo na nju i pokušao da je udari cjepanicom.

- Radojka se izmakla i suprug je promašio, a ona je uzela drugu cjepanicu i udarila njega više puta po glavi. Tom prilikom nanijela mu je teške povrede i više preloma glave lobanje usljed čega je preminuo - navedeno je u presudi bijeljinskog Okružnog suda koja je objavljena na njihovom portalu.

U presudi se dodaje da je osuđena žena obavezana da plati sudske troškove u iznosu od 880 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, Radojka je nakon ubistva zločin pokušala da prikrije pričom da je njenog supruga usmrtio bik. Ona je prvo pozvala sina i rekla da je njegovog oca usmrtio bik. Sin je o svemu obavijestio policiju. Kada su policajci došli na mjesto zločina Radojka im je ispričala da je Nikolu udario bik u štali, ali da ga je ona dovukla u kuću i skinula mu odjeću. Međutim, nakon nekog vremena je priznala ubistvo kada su je suočili sa dokazima kojim su opovrgli njenu priču.

Mještani sela Malešić su nakon ubistva u šoku pričali da ne mogu da vjeruju da je Radojka ubila supruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana